Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2008

Giant Sand - proVISIONS (2008)


Giant Sand σημαίνει διάθεση, υποστηρίζει ο Howe Gelb, μιας και το ολοκαίνουργιο proVISIONS σφύζει από αγαπημένη americana. Κιθάρες, θρηνητικά πιάνα, μυστικοί ψίθυροι, αρχαία πνεύματα στον αέρα της ερήμου, αποτελούν τα συστατικά του νέου LP. Απ' τις καλύτερες κυκλοφορίες του Σεπτεμβρίου.

Howe Gelb (Giant Sand)- Spiral (video)













Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2008

Retro- Rock 'n' Roll Circus


Πιστεύοντας ότι οι μουσικές που θ' ακουστούν κι απόψε απ' το ραδιόφωνο είναι ικανές να φτιάξουν τη νύχτα μας. Γι' ακόμη ένα βράδυ...

Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2008

John Mayall


Μαζί με τους Blues Incorporated του Alexis Corner, οι Bluesbreakers του John Mayall, έπαιξαν κεντρικό ρόλο στο βρετανικό R&B της δεκαετίας του '60, καθώς από τις τάξεις τους πέρασαν κατά καιρούς φυσιογνωμίες, όπως ο Eric Clapton ή τα ιδρυτικά μέλη των Fleetwood Mac. Με δεδομένη την αφοσίωση των ηγετών τους στα blues και οι δύο μπάντες γαλούχησαν μια ολόκληρη γενιά νέων μουσικών. Η καριέρα του John Mayall εκτείνεται σε πέντε δεκαετίες, στη διάρκεια των οποίων ο Άγγλος μουσικός καταξιώθηκε και κέρδισε επάξια τον τίτλο του πατέρα των βρετανικών blues...

Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2008

The Killers - Day & Age (2008)


Οι Killers ανακοίνωσαν πως το νέο τους άλμπουμ, Day & Age, θα κυκλοφορήσει στις 25 Νοεμβρίου.
Το πρώτο single του νέου άλμπουμ των Killers θα είναι το Human. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα ανάμεσα στα τραγούδια που θα περιέχονται στο Day & Age είναι και τα: Spaceman, Losing Touch, I Can't Stay.
Το συγκρότημα- τον περασμένο μήνα- συμπεριέλαβε το νέο του τραγούδι Spaceman στη συναυλία του, στο Reading Festival στη Βρετανία.
Για τους Killers το Day & Age είναι το πρώτο άλμπουμ που κυκλοφορούν μετά το Sam's Town , του 2006.

Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2008

Γιορτή της Τζαζ 2008


Ο σύλλογος «Φίλοι της τζαζ & δημιουργικής μουσικής» ανακοινώνει ένα δεκαήμερο μουσικής, τη ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΤΖΑΖ που θα γίνει στον «Μύλο» Θεσσαλονίκης, από Πέμπτη 18 μέχρι και το Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2008. Οι εκδηλώσεις αυτές εντάσσονται στις «Συναντήσεις τζαζ & δημιουργικής μουσικής» που διοργανώθηκαν απ' το 2003 έως το 2005 στην Καλαμαριά και απ' το 2006 στο «Μύλο» Θεσσαλονίκης. Η περσινή ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΤΖΑΖ – 5η Συνάντηση τζαζ & δημιουργικής μουσικής- ήταν ιδιαίτερα επιτυχημένη και προσέφερε στους φίλους της μουσικής ένα οκταήμερο φεστιβάλ με 14 μουσικά σχήματα.
Φέτος, συνεχίζεται η αναβάθμιση των εκδηλώσεων με την συμπαράσταση της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης– Κέντρο Πολιτισμού (ΚΕΠΟΘΕ), καθώς και την υποστήριξη της «EBU – UER», δηλαδή της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ραδιοφώνων (European Broacasting Union). Το πρόγραμμα του δεκαημέρου περιλαμβάνει: 16 μουσικά σχήματα, απ' τα οποία στα τέσσερα συμπράττουν Έλληνες, καθώς και μουσικοί από την Αγγλία, Φινλανδία, Γερμανία και ΗΠΑ.
Ο 9.58 fm της ΕΡΤ3 κι η εκπομπή Ρετρό θα βρίσκονται εκεί, μεταδίδοντας ζωντανά το πρόγραμμα της φετινής Γιορτής της Τζαζ. Μείνετε συντονισμένοι...

Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2008

AC/DC - Rock N' Roll Train


Κυκλοφόρησε το επίσημο βίντεο των AC/DC για το Rock N’ Roll Train. Και περιέχει όλα αυτά που λατρεύουμε σ' αυτούς: Τον Angus Young με σχολική στολή, φωτιές, τον Brian Johnson σε κλασικές πόζες κτλ, κτλ. Το Rock N’ Roll Train είναι το πρώτο single μέσα απ' τον επερχόμενο δίσκο Black Ice, ο οποίος κυκλοφορεί στις 21 Οκτωβρίου. Δείτε το βίντεο εδώ.

Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2008

Your Flames...


Καινούριο δίσκο ετοιμάζει ο κιθαρίστας των Pearl Jam, Stone Gossard. Ακούστε το single, Your Flames εδώ.


Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2008

Bob Dylan - Tell Tale Signs: The Bootleg Series Vol. 8


Στις 7 Οκτωβρίου κυκλοφορεί σε διπλό cd (τετραπλό βινύλιο- περιορισμένη έκδοση) το Tell Tale Signs: The Bootleg Series Vol. 8 του Bob Dylan. Θα περιέχει 27 ακυκλοφόρητες ηχογραφήσεις, καθώς κι εναλλακτικές εκτελέσεις κομματιών απ' τα άλμπουμ του Dylan, των τελευταίων δύο δεκαετιών.
To Amazon.com Music Store για να γιορτάσει τα δέκα χρόνια απ' την ίδρυσή του, προσφέρει σ' αποκλειστικότητα το βίντεο του Dreamin' Of You. Δείτε το εδώ.

Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2008

The Great Gig In The Sky...


Ο κιμπορντίστας Richard Wright, ένα από τα ιδρυτικά μέλη του συγκροτήματος Pink Floyd, έχασε σήμερα σε ηλικία 65 ετών, τη μάχη με την επάρατη νόσο, όπως ανέφερε το λακωνικό δελτίο τύπου που συνόδεψε την αναγγελία του θανάτου του.
Ο Wright είχε ιδρύσει τους Pink Floyd, το συγκρότημα που κατέκτησε τον κόσμο με εκατομμύρια πωλήσεις, μαζί με τους Roger Waters, Syd Barrett και Nick Mason, το 1965. Συνέθεσε δε πολλά κομμάτια και τραγούδησε σε πολλά άλμπουμ του συγκροτήματος, όπως στο Dark Side Of The Moon και το Wish You Were Here που σήμερα θεωρούνται κλασικά στην ιστορία της ροκ μουσικής.
«Η οικογένεια του Richard Wright, ιδρυτικού μέλους των Pink Floyd, ανακοινώνει με μεγάλη θλίψη ότι ο Richard πέθανε σήμερα (Δευτέρα) μετά από σύντομη μάχη με τον καρκίνο», ανέφερε ο εκπρόσωπός του.

RIP...


Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2008

We are back!


Ανανεωμένοι κι έτοιμοι να περιπλανηθούμε γι' ακόμη ένα χειμώνα στα rock 'n' roll μονοπάτια της ζωής μας...
Από Δευτέρα έως Παρασκευή, 23.00 με 24.00 το βράδυ και πάντα από τη συχνότητα του 9.58 fm (1179 μεσαία κι απ' την ιστοσελίδα της ΕΡΤ3 σε ολόκληρο τον κόσμο).
Μείνετε συντονισμένοι...