Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2007

John Lennon - 27 χρόνια μετά...


O John Lennon υπογράφει ένα αντίτυπο του Double Fantasy για τον Chapman, ώρες πριν ο τελευταίος γυρίσει μ' ένα πιστόλι στα χέρια του...

Στις 8 Δεκεμβρίου του 1980, ο Mark David Chapman πυροβόλησε τον John Lennon τέσσερις φορές, την ώρα που ο τελευταίος βρισκόταν έξω από το κτίριο Dakota, όπου κι έμενε με τη Yoko Ono. Ο Lennon άφησε την τελευταία του πνοή είκοσι λεπτά αργότερα.
Ο παραγωγός του δίσκου Double Fantasy, Jack Douglas, δήλωσε σε δημοσιογράφο: «Tην τελευταία φορά που είδα τον Lennon είχε ένα υπέροχο χαμόγελο στο πρόσωπό του. Ήταν κατά τη διάρκεια της ηχογράφησης του Walking On Thin Ice. Ήταν ενθουσιασμένος σα μικρό παιδί. Τον καληνύχτισα λίγο μετά και σαράντα λεπτά αργότερα το ραδιόφωνο έλεγε ότι ο John πυροβολήθηκε…»

27 χρόνια μετά, το Ρετρό αποτίνει το δικό του φόρο τιμής στον άνθρωπο που άλλαξε τη μουσική, μεταδίδοντας την τελευταία ραδιοφωνική συνέντευξη του John Lennon- για την προώθηση του Double Fantasy- λίγες ώρες πριν τη δολοφονία του...

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

i'm back!!! τι ειρωνική φωτογραφία...τι ειρωνικό τέλος....
κρίμα...ένας καλλιτέχνης σαν αυτον έφυγε με τόσο ανόητο τρόπο...
κρίμα...
Μαλβίνα*
Υ.Γ.στη μαδρίτη ήταν υπέροχα....
μου έκανε πολύ καλό αυτό το ταξιδάκι...ελπίζω να μην έχασα πόλλά εδώ...

Archimidis P. είπε...

Καλώς το Μαλβινάκι! Άνοιξε τα αυτάκια σου σήμερα, έχει ιστορία! :)
Ελπίζω να πέρασες όμορφα...

Ανώνυμος είπε...

μμμ!!τέλεια...ιστορία περί μουσικής..και μάλιστα του θρυλικού Lenon...ωραίο αφιέρωμα...να κάνεις τέτοια....τα σπάνε!!
....oh yoooko....;)))
Μαλβίνα*

Archimidis P. είπε...

:)))))

Ανώνυμος είπε...

σε έποιασε το χριστούγεννιάτι πνεύμα βλέπω...!!όμορφα..τα χριστούγεννα θα μας κρατάς συντροφιά με τις εκπομπές σου ή θα ξεσκονίσουμε τα σιντί μας??:))
Μαλβίνα*

Archimidis P. είπε...

Παραμονή Χριστουγέννων ,μείνε συντονισμένη! :)))

Ανώνυμος είπε...

:))τι καλά..
imagine...η λέξη αυτή περιέχει κάτι μαγικό...τι και αν...p;πόσες πολλές πιθανότιτες κρίβονται πίσω από μια λεξούλα...!!
και το κακό είναι ότι πολλοί έχουνε ξεχάσει να φαντάζονται,να ονειρεύονται και τέλος να προσπάθούν...τι χαζόι που είναι...
Μαλβίνα..*

Archimidis P. είπε...

Έτσι είναι, μικρή μου...

Me:Moir είπε...

Η Yoko Ono κυκλοφόρησε δίσκο με τίτλο "Yes I'm a Witch" απο το οποίο το κομμάτι 3 ("Every woman every man") τα σπάει! Άκουσέ το.

Archimidis P. είπε...

memoir, τον έχω ακούσει το δίσκο, η αλήθεια είναι ότι δεν πρόσεξα το 3, αλλά η πραγματικότητα είναι ότι ο δίσκος είναι πολύ πειραματικός και μάλλον κουράζει...Χαίρομαι όμως που είσαι ενημερωμένη! Λίγοι έχουν ακούσει αυτό το δισκογραφικό πόνημα! :)

Me:Moir είπε...

Λάθος έκανα είναι το 4 και λέγεται Everyman...everywoman. Ξέρω, ο δίσκος δεν ακούγεται, αλλά αυτό ξεχωρίζει trust me. :)

Archimidis P. είπε...

Ήμουν σίγουρος ότι δεν ήταν το 3! :)
Ok, memoir μου! Θα το ξανακούσω για σένα! :))