Κυριακή 6 Μαΐου 2007

Like An Old Fashioned Waltz...

Solo...
Μια από τις μεγαλύτερες φωνές στη folk μουσική...Η αγαπημένη τραγουδίστρια των Led Zeppelin...Οι Fairport Convention δεν μπορούσαν να κάνουν χωρίς αυτήν...Όταν την ακούς, νομίζεις ότι διασχίζεις πετώντας τον ουρανό...Ένα παράθυρο στο παρελθόν...Νοσταλγία...Έρωτας...Η Sandy Denny...

(Δευτέρα 7/5 στις 23.05 ακριβώς)





11 σχόλια:

industrialdaisies είπε...

Δεν την ξέρω... Κάτι, όμως, στο παρουσιαστικό της μου θύμισε Amelie Poulain... Είναι μια καλή αρχή,ε;

Archimidis P. είπε...

Χμ...Να μια καλή ευκαιρία να τη μάθεις! Πιστεύω ότι θα σου αρέσει! Η φωνή της θυμίζει ιστορίες από άλλες εποχές...Ίσως, η μεγαλύτερη γυναικεία folk φωνή, ever...Το ότι κάτι στο παρουσιαστικό σου θύμισε Amelie Poulain, σίγουρα δείχνει ότι είσαι διαβασμένη! :)

Γεροτάσος είπε...

Οι Βιομηχανικες Μαργαρίτες πρέπει να μετρούν λίγα μόνο χρόνια παρουσίας επί του πλανήτη. Άλλως πως δεν δικαιολογείται η άγνοια της μυθικής (καταπώς θά 'λεγε και μιά άλλη μορφή των ερτζιανών) Σάντυ Ντέννυ. Όμως, Αρχιμήδη, ας περιοριστούμε στην Ευρώπη για τον χαρακτηρισμό ως η μεγαλύτερη γυναικεία φωνή της φοκλ. Γιατί στην αμερικανική φολκ δύο ονόματα κυριαρχούν (κατά την ταπεινή μου άποψη): Λυν Άντερσον και Τζόνι Μίτσελ. Πάντως αδημονώ να σε ακούσω απόψε (παρέα με τον Τζακ Μπάουερ)

Archimidis P. είπε...

Τάσο, μη μου μαλώνεις τη Βιομηχανική Μαργαρίτα! Το μέλλον ανήκει στη νέα γενιά και είναι ευκαιρία να ακουστούν πράγματα που δεν ακούγονται στο ραδιόφωνο...Συμφωνώ για Μίτσελ και Άντερσον γι αυτό και το "ίσως" που έβαλα για την Ντένι.
Τζακ Μπάουερ lives! :)

Γεροτάσος είπε...

Δεν το μαλώνω το μικρό, μια διαπίστωση κάνω -άλλωστε το προχωρημένο της ηλικίας μου δίνει το δικαίωμα. Ελπίζω, πάντως, να σ' άκουσε χτες και να έμαθε και να ευχαριστήθηκε όμορφη μουσική και εκπληκτική ερμηνεία.

Μεγαλοκοπέλα είπε...

Lynn Anderson folk? Joni Mitchell folk μόνο; Judy Collins anybody?????

Γεροτάσος είπε...

Μεγαλοκοπέλα μου, τί σε χάλασε; Ο όρος folk αντί για country ή το οτι δεν ανέφερα την Τζούντυ Κόλλινς; Αν είναι το πρώτο, θα σε μαλώσω, κορίτσι στην ηλικία σου να έχεις τέτοια κολλήματα. Αν είναι το δεύτερο, κανείς δεν αμφισβητεί την αξία της, όμως ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΤΑΠΕΙΝΗ ΜΟΥ ΓΝΩΜΗ πάντα, υπολείπεται ελαφρώς των αναφερθεισών προτιμήσεών μου. Παρεμπιπτόντως, Αρχιμήδη, είχα διαβάσει-ακούσει(πού να θυμάμαι τώρα) οτι η Κόλλινς είναι διάδοχος και κληρονόμος των εκδόσεων Χάρπερ & Κόλλινς αλλά αδιαφορεί για την περιουσία και δημιουργεί μουσική. Αλήθεια είναι; (Προφανώς το ερώτημα απευθύνεται και στην Μεγαλοκοπέλα, που τρέφει ιδιαίτερη συμπάθεια για την Κόλλινς)

Archimidis P. είπε...

Μεγαλοκοπέλα, η Τζούντι Κόλινς είναι επίσης αγαπημένη και να είσαι σίγουρη ότι θα ετοιμάσω και γι αυτήν κάτι...:)

Τάσο, θα σε μαλώσω! Ο καθένας έχει τις προτιμήσεις του. Σταμάτα να πειράζεις τον κόσμο! :)
Όσο για τις εκδόσεις Κόλινς που λες, κάπου το είχα διαβάσει κι εγώ, αλλά δεν μπόρεσα να το επιβεβαιώσω, άρα, δεν είμαι σίγουρος αν αληθεύει ή όχι...

Μεγαλοκοπέλα είπε...

Τάσο μου πού 'ν η Γκόλφω σου... Αντί να με μαλώνεις, μάθε ότι η Lynn Anderson είναι τόσο σημαντική που δεν περιλαμβάνεται καν στη Rock & Roll εγκυκλοπαίδεια του Rolling Stone. Όσο για τη Judy, ο πατέρας της ήταν ο τυφλός μουσικός Chuck Collins. Ίσως τη μπερδεύεις με την Carly Simon (Simon & Schuster)!
Τέλος, ιδού μερικά πραγματικά σημαντικά ονόματα (με γυναικείες φωνές) από το χώρο της αμερικανικής folk: Joan Baez, Peter, Paul & Mary, Weavers, Buffy Sainte-Marie, Ian & Sylvia...
Κι αφού δεν σ' ενοχλεί ο χαρακτηρισμός φολκ για κάντρι καλλιτέχνες, σε πληροφορώ πως στον χώρο αυτόν η Dolly Parton είναι απείρως σημαντικότερη. Αυτά.-

Archimidis P. είπε...

Πόλεμος στο μπλογκ μου από μουσικόφιλους! Μπράβο! Τέτοια θέλω! Ν' ανάψουν τα αίματα! Ποιος θα το πίστευε...Λιν Άντερσον εναντίον Τζούντι Κόλινς! Ποιος θα το πίστευε!!! :)

Γεροτάσος είπε...

Μεγαλοκοπέλα, την Γκόλφω μου την πούλησα πριν έξι χρόνια και πήρα την Κλειώ. Όπως και να το κάνουμε, η γαλλίδα είναι κλάσεις ανώτερη από την (προ πολλού γερασμένη) γερμανίδα.
Επίτηδες έγραψα με καφαλαία ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΤΑΠΕΙΝΗ ΜΟΥ ΓΝΩΜΗ, αλλά το αγνοείς. Τη γνώμη μου λέω, δεν διαβάζω τί λένε οι αμερικανοί στα βιβλία τους. Ούτε ποτέ ισχυρίσθηκα πως δεν υπάρχουν άλλες σημαντικές γυναίκες στη φολκ σκηνή (ομολογώ πάντως τη σοβαρή παράλειψη εκ μέρους μου της Μπαέζ). Σχετικά με τη σημαντικότερη Πάρτον, μόνο κατά μία συγκεκριμένη διάσταση θα συμφωνούσα ;-)
Τελικά η Κόλλινς ή η Σάιμον είναι διάδοχος εκδοτικού οίκου; Εμπερδεύθην! Βοήθησέ με!
Ξέρεις, Αρχιμήδη, πειράζοντας τους άλλους, από την αντίδρασή τους μαθαίνεις στοιχεία για τον χαρακτήρα τους. Το μεγάλο κέρδος είναι οτι με καλή και φιλότιμη προσπάθεια μαθαίνεις από τη δική σου αντίδραση περισσότερα και για τον εαυτό σου. Το δεύτερο είναι το πλέον δύσκολο αλλά όταν τα χρόνια περνούν και χειροτερεύουν την όραση προς τα έξω, τη βελτιώνουν προς τα μέσα -αρκεί να θέλεις να δεις. Εκ των ανωτέρω συνάγεται πως το πείραγμα είναι μία ακόμα προσφιλής μου ενασχόληση. Ο δε πόλεμος έχει πάψει προ πολλού να με ενδιαφέρει, ακόμα και με μορφή παιχνιδιού στον υπολογιστή.