Τετάρτη 16 Μαΐου 2007

Funk Soul Brothers And Sisters!


Funkadelic

Μια εκπομπή με κλασικά φανκ τραγούδια και καλλιτέχνες που άφησαν το στίγμα τους...James Brown, Funkadelic, Sly Stone, Curtis Mayfield, The Last Poets, The Meters, Bobby Womack κα. Σήμερα στις 23.05 ακριβώς

Parliament_Funkade...

5 σχόλια:

WebInFront είπε...

Αυτά είναι, μπορώ να πω.

Archimidis P. είπε...

That's right, Web!

Γεροτάσος είπε...

ΑΠΟΛΑΥΣΗ!!!
Παρότι ξαπλωμένος στον καναπέ, παρέα με τον Jack Bauer, χάρηκα καθαρή χορευτική μουσική. Τέτοια πρέπει να ακούνε τα παιδιά και να χορεύουν κι όχι τα σκουπίδια που τους πλασάρουν.
Μιλώντας για παιδιά: ακούν μόνο ό,τι παίζουν οι λεγόμενοι νεανικοί ραδιοσταθμοί. Ελπίδα να ακούσουν ποιοτική μουσική έχουν μόνο τα τυχερά με γονείς που και ενδιαφέρονται για τα ακούσματα των παιδιών τους και ακούν οι ίδιοι κάτι πέρα από του συρμού (αυτό οι μηχανικοί το αποκαλούν double contingency, άρα λιγότερο πιθανό να συμβεί). Το ευτύχημα είναι οτι τα παιδιά είναι ανοικτά σε όλα τα ακούσματα.Μένει λοιπόν να τους δείξουμε πού μπορούν να βρουν και την ΑΛΛΗ μουσική και μόνα τους θα διαλέξουν. Θα κλείσω με δύο προσωπικά παραδείγματα:
Η κόρη μου άκουσε πριν καιρό σε κάποια διαφήμιση μια σύγχρονη διασκευή του sunny afternoon των Kinks. Βλέποντάς με να το τραγουδάω, απόρησε που ξέρω καινούρια τραγούδια. Όταν όμως της είπα την αλήθεια και έβαλα να ακούσει την πρώτη εκτέλεση, δεν ετέθη θέμα προτίμησης. Από τότε έγινε πιο δεκτική στις "παλιατζούρες" μου. Η δεύτερη φορά ήταν με το american pie. Αφού το άκουσε από τη Madonna, έβαλα την εκτέλεση του Don McLean. Πρώτο σχόλιό της: "πολύ ψόφια εκτέλεση". Όταν της εξήγησα τους στίχους, τη ρώτησα "ποιός ζει αυτό που τραγουδάει;" Προφανής η απάντηση. Τώρα ακούει και τα "δικά μου", τα παλιά.
Είπα πολλά. Αποσύρομαι στο καβούκι μου και περιμένω την αποψινή έκπληξη.

Sigmataf είπε...

Που βρισκόσουν τόσον καιρό παιχταρά μου?

Archimidis P. είπε...

Τάσο, αν κι ακόμη δεν έχω γίνει γονιός,εντούτοις χαίρομαι όταν τα νέα παιδιά την "ψάχνουν" λίγο παραπάνω. Και σαφέστατα και εδώ, οι γονείς ή το οικογενειακό περιβάλλον παίζουν το σημαντικότερο ρόλο. Ελπίζω η μικρή να ακούει Ρετρό! :)

Κι όμως, Sigmataf, αν δεις λίγο πιο "ανοιχτά", θα καταλάβεις ότι είμαι πάρα πολύ καιρό στο blogging...:)