Δευτέρα 8 Μαρτίου 2010

R.I.P. Mark Linkous


Ο τραγουδιστής και συνθέτης Mark Linkous αυτοκτόνησε το Σάββατο 6 Μαρτίου, σύμφωνα με δημοσίευμα του περιοδικού Rolling Stone. Οι συνθήκες θανάτου δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστές. Κάποια δημοσιεύματα αναφέρουν ότι ο τραγουδιστής αυτοπυροβολήθηκε στο κεφάλι. O Linkous ήταν 48 χρονών.
Η οικογένεια του τραγουδιστή, εξέδωσε μια ανακοίνωση που έλεγε ότι με ιδιαίτερη θλίψη μοιράζεται με το κοινό την είδηση της αυτοκτονίας του Mark Linkous. «Είμαστε ευγνώμονες για τον χρόνο που περάσαμε μαζί κι ο Mark θα είναι πάντοτε στις καρδιές μας. Ας είναι ειρηνικό το ταξίδι του…» τελειώνει η ανακοίνωση.
Οι Sparklehorse, που ουσιαστικά ήταν το προσωπικό project του Linkous, κυκλοφόρησαν το ντεμπούτο τους album Vivadixiesubmarinetransmissionplot το 1995 και ακολούθησαν κι άλλα albums. Το It's A Wonderful Life του 2001 γνώρισε επιτυχία, ενώ η τελευταία του συνεργασία ήταν με τον Danger Mouse στο Dark Night Of the Soul– το οποίο είναι διαθέσιμο on line και θα κυκλοφορήσει επίσημα φέτος το καλοκαίρι.
O Linkous το τελευταίο διάστημα είχε σχεδόν ολοκληρώσει τον επόμενο δίσκο των Sparklehorse που θα κυκλοφορούσε από τo label της Anti-.

Δεν υπάρχουν σχόλια: