Σάββατο 21 Μαρτίου 2009

Παραρλάμα nights...


Υπήρχε μια εποχή, όπου στη Θεσσαλονίκη- πριν αυτή καταληφθεί από ορδές βαρβάρων (…)- επικρατούσε μια ροκ- μπλουζ ατμόσφαιρα ή αν προτιμάτε αισθητική. Κάπου εκεί στα 1983, σχηματίστηκαν και οι Blues Gang, του Ηλία Ζάικου, όπου τα μπλουζ του Σικάγο πιανόντουσαν χέρι- χέρι με τα βρετανικά μπλουζ κι αυτά με τη σειρά τους με μια αύρα από ανησυχίες βαλκανικές…
Από τις στάχτες των Blues Gang (οι οποίοι κυκλοφόρησαν τρία LP’s- όλα στη θρυλική ANO KATO) ξεπήδησαν οι Blues Wire 031- όπου 031 ήταν ο τότε τηλεφωνικός κωδικός της Θεσσαλονίκης- γνωστότεροι μετέπειτα απλά ως Blues Wire.
Οι πρώτες εμφανίσεις του γκρουπ στο κλαμπ Παραρλάμα άφησαν ιστορία, ενώ στις κιθάρες- πέραν του Ζάικου- βρισκόταν κι ο Νίκος Ντουνούσης, όπου ήδη είχε αφήσει κι αυτός με τη σειρά του τα διαπιστευτήριά του στην ηλεκτρική κιθάρα, παίζοντας ήδη με το προαναφερθέν σχήμα των Blues Gang.
Ζωντανές εμφανίσεις στην Ελλάδα με κορυφαία ονόματα της διεθνούς σκηνής, όπως Louisiana Red, Garry Wiggins, Chris Rannenberg, Angela Brown κα, όπως και συναυλίες στο εξωτερικό, αποτέλεσαν το εφαλτήριο για τους Blues Wire για μια αναγνωρισμένη καριέρα.
Το 1993 το γκρουπ κυκλοφόρησε το δίσκο Bulldog Boogie, κάτω από τη νεοσύστατη δισκογραφική εταιρεία του Μύλου.

Από την Τετάρτη 11 Μαρτίου- και κάθε Τετάρτη- στο Orient Live, οι Νίκος Ντουνούσης και Ηλίας Ζάικος κάνουν ένα μουσικό αφιέρωμα στο ιστορικό μπλουζ κλαμπ Παραρλάμα...


Δεν υπάρχουν σχόλια: